Mentorschap

budgetcoaching soesterberg

Mentorschap

Mentorschap is een manier om iemand te beschermen die niet goed kan beslissen over zijn verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding.
De rechter kan een mentor aanstellen die de persoonlijke (niet-financiële) zaken van deze persoon regelt. De persoon voor wie de rechter een mentor benoemt, heet de betrokkene. De betrokkene blijft handelingsbekwaam en mag bijvoorbeeld zelf zijn testament laten opstellen.

We helpen je om de best mogelijke zorg te krijgen die aansluit bij jouw wensen en behoeften. Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie of een kennismakingsgesprek.

Tarieven:

Elk jaar wordt door de rechtspraak vastgesteld in hoeveel uren en tegen welk tarief een professioneel mentor zijn werk goed zou moeten kunnen uitvoeren.  Voor uitvoering van het mentorschap zijn 17 uur of (indien mogelijk) tenminste zes contactmomenten per jaar vastgesteld. Voor jongeren van 18 tot en met 23 jaar is het aantal uren vastgesteld op 23 uur tegen een hoger tarief. De cliënt dient zelf de kosten te dragen. Bij te weinig inkomen kan bijzondere bijstand aangevraagd worden.

De officiële tarieven die worden gehanteerd klik hier